欢迎来到广东继续教育网!自考/成人高考/远程教育/开放大学/高职扩招/全日制大专/专本套读/专本连续学历提升
电话/微信号:13825236983
各地区: 广东 广州 深圳 东莞 惠州 佛山 珠海 中山 汕头 清远 茂名 湛江 河源 韶关 肇庆 江门 汕尾 潮州 更多
自考热门专科专业: 会计 工商企业管理 护理 英语 学前教育 市场营销 汉语言文学 人力资源管理 计算机应用技术 金融管理 更多
自考热门本科专业: 会计学 行政管理 商务管理 工商企业管理 现代企业管理 人力资源管理 汉语言文学 教育管理 视觉传达设计 更多
广东自考院校专业: 暨南大学 广东财经大学 广东外语外贸大学 深圳大学 华南师范大学 华南农业大学 华南理工大学 南方医科大学 更多
广东成考院校专业: 暨南大学 广东财经大学 华南师范大学 深圳大学 南方医科大学 广东工业大学 广东海洋大学 湘潭大学 更多
广东远程院校: 中国地质大学 北京交通大学 西南科技大学 武汉理工大学 西安交通大学 中国石油大学 电子科技大学 东北师范大学 更多
广东电大院校专业: 广东电大 深圳电大 广州电大 珠海电大 东莞电大 惠州电大 中山电大 佛山电大 韶关电大 潮州电大 更多

网络教育《大学英语B》阅读理解习题练习(四)

来源:继续教育招生网 2021-09-23 点击数:

详情介绍

  大学英语B是一些考生头疼的问题。如果你想快速有效地提高你的分数,不要忽视了做测试的重要性。

  

  一、交际英语

  1.- I bought this painting in my country. I hope you like it.

  – _________

  A.It’s a pity.

  B.You are welcome.

  C.That’s just what I want!

  D.Is it expensive?

  答案:C

  2.- Hey, Tom, what’s up?

  – __________

  A.Yes, definitely!

  B.Oh, not much.

  C.What is happening in your life?

  D.You are lucky.

  答案:B

  3.- Thanks for your help.

  – __________

  A.My pleasure.

  B.Never mind.

  C.Quite right.

  D.Don’t thank me.

  答案:A

  4.- Is it possible for you to work late tonight?

  – _______

  A.I like it.

  B.I’ll do that.

  C.I’d love to.

  D.I think so.

  答案:D

  5.- Please help yourself to the seafood.

  – ________

  A.No, I can’t.

  B.Sorry, I can’t help.

  C.Well, seafood don’t suit.

  D.Well, I’m afraid I don’t like seafood.

  答案:D

  二、阅读理解

  Winston Churchill was one of the great men of his age. To show their respect for him, the British lawmakers asked a fine artist, Graham Sutherland, to paint Winston Churchill’s picture. When it was completed, it was presented to him, at a grand affair in the Westminster Hall, at the House of Commons (下议院).

  It was reported in the newspapers to show that Churchill accepted the gift. He described the painting as”a remarkable example of modern art”, which drew loud laughter.

  In fact he was unhappy with the painting. Sutherland later reported that he asked whether it was to be painted in with a”happy” or”fierce” attitude.”Fierce,” replied Churchill. At the time, Churchill was coming to the end of his political life and was unhappy that people wanted him to end his career.

  Some twenty years later it was revealed that Lady Churchill hated the painting so much that she had it destroyed.”It was preying on (折磨) his mind,” she was reported as saying.

  A leading art critic was asked what he thought about the matter. He said he could understand Lady Churchill and had pity on her. Graham Sutherland is a very honest artist, who could only paint what he saw. At the time it was painted, Churchill was an old man, worried by the thought that he would have to end his political career soon. But Lady Churchill shouldn’t have had the painting destroyed. It could have been stored away until after their deaths.

  6.The British lawmakers ask Graham Sutherland to paint a picture of Winston Churchill to show their respect for him.

  A.T

  B.F

  答案:A

  7.The painting was given to Winston Churchill in the Westminster Hall after it was finished.

  A.T

  B.F

  答案:A

  8.Churchill said the painting was not well painted.

  A.T

  B.F

  答案:B

  9.Churchill was actually unhappy at that time because he had to retire and put an end to his political life.

  A.T

  B.F

  答案:A

  10.The author’s attitude towards the destruction of the painting is indifferent.

  A.T

  B.F

  答案:B

  One day a bookseller(书商)let a big box of books fall on his foot.”Go to see the doctor,” said his wife.”No,”he said.”I’ll wait until the doctor comes into the shop next time. Then I’ll ask him about my foot. If I go to see him, I’ll have to pay him.”

  On the next day the doctor came into the shop for some books. When the bookseller was getting them ready, he told the doctor about his bad foot. The doctor looked at it.

  “You must put that foot in hot water every night. Then you must put something on it,” said the doctor.

  He took out a piece of paper and wrote on it.”Buy this and put it on the foot before you go to bed every night,” he said.

  “Thank you,” said the bookseller.”And now, sir, here are your books.”

  “How much?” said the doctor.

  “Two pounds.”

  “Good,” said the doctor.”I shall not have to pay you anything.”

  “Why?” asked the bookseller.

  “I told you about your foot. I want two pounds for that. If people come to my house, I ask them to pay one pound for a small thing like that. But when I go to their houses, I want two pounds. And I came here, didn’t I?”

  11.What happened to the bookseller one day?

  A.He lost a box of books.

  B.His foot was wounded by a box of books.

  C.He lent the doctor a box of books.

  D.He sold out all his books.

  答案:B

  12.The bookseller’s wife asked him ______.

  A.to go out for some medicine

  B.to send somebody for a doctor

  C.to go to see the doctor

  D.to wait for the doctor to come

  答案:C

  13.The bookseller didn’t take his wife’s advice because ______.

  A.he was afraid of the doctor

  B.he didn’t like to take medicine

  C.he couldn’t walk by himself

  D.he didn’t want to pay the doctor

  答案:D

  14.The doctor paid ______ for the books.

  A.one pound

  B.two pounds

  C.nothing

  D.something

  答案:C

  15.The bookseller paid ______ money for seeing the doctor in the end.

  A.more

  B.less

  C.the same amount of

  D.no

  答案:A

  三、词汇与语法

  16.We are looking forward to ____the Beijing Olympics.

  A.host

  B.hosting

  C.be hosted

  D.be hosting

  答案:B

  17.The harder you study, ____ you will learn.

  A.much

  B.many

  C.the more

  D.much more

  答案:C

  18.There ________ a book and some magazines on the desk.

  A.is

  B.be

  C.have

  D.has

  答案:A

  19.We’ve missed the last bus. I’m afraid we have no ________ but to take a taxi.

  A.way

  B.choice

  C.possibility

  D.selection

  答案:B

  20.She is not only my classmate ________ also my good friend.

  A.or

  B.but

  C.and

  D.too

  答案:B


  自考简介

  高等教育自学考试简称自考,是个人自学、社会助学和国家考试相结合的高等教育形式,学员通过考试后考生所取得的毕业证为国家承认学历,在中国学信网上可供查询和验证。自考毕业证可考研,参加公务员,积分入户,共40多个国家承认中国自学考试的学历文凭。无入学考试,学习年限无限制,可自学形式,又可报班上课,考过就可以申请毕业。本科可以申请学位证书。社会认可度高,毕业证含金量高。

  招生对象及报名流程

  凡在本省内居住和工作的中国公民,不受性别、年龄、民族、学历、身体等条件的限制,均可报考。 在线留言网址:http://www.0755zikao.cn/zxbm/,稍后负责老师会联系到你,给你介绍详情。


  微信咨询

  微信号:  13825236983


【责任编辑:继续教育

标签:网络教育大学英语B

相关阅读:


教材购买

张老师

电话咨询

13825236983

微信咨询

13825236983